diumenge, 27 de novembre del 2011

Google Trends + Swotti

He estat consultant eines de monitorització de la reputació 2.0 per fer l'activitat 1 referent als Smartphones. Evidentment es una bogeria la quantitat d'eines que ens ofereix la xarxa, peró com a "novata" que soc he triat Google Trends per saber quin aparell desperta més interés entre els usuaris de la xarxa. Aquesta aplicació m'ha confirmat que Iphone desperta més interés, peró aixó no vol dir que tot l'interés sigui en positiu. Per aquest motiu he utilitzat els serveis de Swotti -que crec és molt adient per una recerca d'aquest tipus-. De cara a concretar la recerca he triat el darrer model d'Apple, Iphone 4s. De seguida m'ha classificat de forma molt intuitiva el tipus de comentaris i si són favorables o no. Suposo que cada tema requerirà les seves eines i aixó només la pràctica ens pot indicar quines.

diumenge, 24 de juliol del 2011

Eina influència Klout

Aquesta ens permet tenir un indicatiu de la nostra influència a la xarxa. Inicialment només analitzava Twitter, encara que darrerament també analitza: Linkedin, Facebook i Foursquare.

Podríem afirmar que la influència és semblant a la reputación, és per aquest motiu que m'he permés el luxe de annexar el comentari al respecte. Ara bé, malgrat que podríem dir que disposar d'una bona influència és tenir una bona reputació, és del tot incert, ja que la reputació és més que el nombre de persones que en parlen d'una marca o persona i si com aquestes parlen dels mateixos.

L'eina mira la influència a la teva xarxa de contactes, probabilitat d'amplificació dels teus missatges i alcanç dels mateixos, aconseguint un número indicatiu de la influència.


http://klout.com

http://www.foros.org/

Eina de recerca de forums que està participada per Google. Té una interfície molt sencilla, potser massa, i no permet relitzar recerques avançades.
Si el tòpic a cercar té un pagerank alt a google sortirà en els regultats de www.foros.org, sinó no ho mostrarà.
Penso que és una eina molt limitada per a fer recerques de fòrums.

http://www.icerocket.com

Eina que permet cercat informació sobre un tòpic de forma simultània en els següents àmbits: blogs, twitter, facebook i imatges.
Ofereix la informació classificada de més recent a més antiga. A cada resultat hi apareix indicat el temps que fa que es va publicar la informació, els primers resultats en minuts.
La eina permet realitzar recerques qualitatives d'informació, i poder valorar segons aquest paràmetre la reputació que es té en aquests principals mitjans de la web social.
Com ha aspecte negatiu, i després de realitzar diferents tipus de recerques, comentar que només indexa resultats sobre tòpics que són realment representatius a la xarxa, és a dir, estadísticament important... malgrat que la informació dels resultats que ens dóna permet una valoració qualitativa, quan fas recerques de tòpics que no tenen un pagerank alt, veus que no esl mostra com a resultats.

http://www.tinker.com/

Aquesta eina permet fer recerques de tòpics a la web social, emprant les següents fonts d'informació: notícies, imatges, vídeos, els últims tweets i persones.
Aporta la informacó classificada per aquestes categories i quan ens mostra els resultats els agrupa per punts en comú, oferint la possibilitat d'ampliar la informació d'aquest tipus de fonts.
La eina està en anglès.
Com a punt dèbil crec que hauria de millorar el sistema pel qual presenta la informació, així com també el fet de poder mostrar més dades de cada categoria. Penso que en aquest sentit és limitada, potser per què encara és una versió beta.

dijous, 21 de juliol del 2011

BLOGGER

Hola,
M'encanta el servei de Blogger, el fet de poder crear el teu bloc sense gaires complicacions, encara que siguis un neòfit total ho trobo molt interessant. He indagat una mica sobre Blogger i en puc dir que ara és un servei més que ofereix Google, que mica en mica des del 2003 va anar incorporant millores, com Picassa, l'etiquetatge. I també l'aplicació a la barra de Google del BlogThis que et permet fer entrades al bloc sense haver de visitar la plana de Blogger.

ANNA

dilluns, 18 de juliol del 2011

Assistent intel·ligent shoomo

Els assistents intel·ligents són intermediaris especialitzats en localitzar de manera ràpida i eficient els productes que millor s'adapten a les necessitats i requeriments dels consumidors.


Per exemple www.shoomo.com és un dels últims en aparèixer i el més exitós. Es tracta d'una xaxa social de compres ón els usuaris poden buscar productes, comparar preus de les millors tendes on line i ón recomanen productes escrivint opinions. Els ususaris voten els seus productes favorits per aconseguir influir en l'ordre d'aparició dels productes . Els usuaris poden crear una llista d'amics amb els seus mateixos interessos.

diumenge, 17 de juliol del 2011

Delicious

Delicious (delicious.com) és un servei que ens permet importar la informació que hem recollit en el nostre navegador i que la tenim guardada a "favorits" a un lloc web, així podrem utilitzar tots els enllaços. Hi ha la possibilitat de compartir i etiquetar els continguts per difondre els llocs web a altres usuaris i els incorporin als seus propis. La difusió dels continguts és medible en popularitat.

Els metabuscadors, les cerques intel·ligents

Els metabuscadors són eines de gran utilitat que possibiliten realitzar de forma simultània la cerca en diferents motors. Els que he trobat més interessants i m'han estat útils són:

Metacrawler (metacrawler.com)
Búsca simultàniament a Google, Yahoo i Bing . Elimina els duplicats i mostra els resultats per ordre de relevància. Pots seleccionar idioma espanyol però no hi ha opció idioma català.

Dogpile (dogpile.com)
Dogpile realitza cerques simultànees a Google, Yahoo i Bing. En els resultats de cerca apareixen suggerències per seguir buscant per àrees o temes relacionats. Pots seleccionar idioma espanyol però no hi ha opció idioma català.

La primera cerca sobre smartphones

Tot i les eines, la part díficil de parametritzar és dóna per la tria feta, en aquest cas la meva ha estat l'apple iphone.
Al igual que les altres referències d'smartphone la dificultat per ser acurat amb els resultats és sobretot l'elecció del model, donat sota la nomenclatura iphone hi apareix tant el iphone, com el 3G, com el 3GS i el més recent Iphone 4.
A més, cal dir que aquí també entra un altre paràmetre, que és l'estratègia de marquèting d'Steve Jobs, tot un exemple de branding d'alt nivell, us recomano llegir el post blog d'Oscar Roca sobre el tema, per tant en separar el gra de la palla cal veure que genera apple sobre si mateixa només com a expectativa i que parla realment del producte.

És aquí on les cerques avançades tant de Google com del cercador Bing m'han estat prou útils, i els millors resultats s'han donat quan he utilitzat paraules claus específiques com ara iOS (el sistema operatiu) o 'Patent' per veure en que aventatja l'iphone sobre la resta.

Per tant, tot i que l'exercici es presta a tornar-se mastodòntic, cal utilitzar per fer el rastreig les especificitats del producte/marca, i diferenciar entre reputació 2.0 dels usuaris/consumidors (que és la part que ens pot interessar, però també de l'anàlisi tècnica/segmentada del producte, que només aconseguirem introduïnt keywords molt específiques.

Huubs, un cercador de notícies

Hi ha moltes eines a la xarxa per cercar blogs però poques eines en català. Aquesta situació l'he poguda constatar en l'Activitat 1 d'aquest curs on he trobat que sí que hi ha eines molt bones per cercar en anglès i en castellà, però no tant en català.

Més enllà de Google i les seves eines automàtiques, us recomano un cercador que rastreja tant mitjans de comunicació online com també blogs de referència. Es tracta d'un cercador de l'empresa Imente (propietat de la coneguda empresa de clipping Acceso) que cerca tota mena de notícies en català i permet filtrar per data o rellevància.


Personalment, és una eina que m'és molt útil per fer cerques en general i, en concret, també m'ha servit per al desenvolupament de l'Activitat 1.

Eines al món Twitter

Existeixen moltes eines que poden filtrar comentaris i paraules a la plataforma de microblogging(Twitter) Podríem citar: Twitter search (pròpia de Twitter), Tweetdeck i un munt més.

Us deixo la referència de Tweetsentiments ja que m'agradat molt com tracta els comentaris negatius i positius, tan per usuaris com per temes.

D'un cop de vista podrem veure si el que filtrem és positiu o negatiu, d'aquesta forma us convido a fer cerques amb els tòpics triats per la pràctica: HTC,Iphone o Blacberry.

Salutacions


http://tweetsentiments.com/analyze

SocialMention per cercar en múltiples plataformes

Socialmention és una plataforma que ens permetrà cerca totes les referències a la nostra marca i/o persona i ens permet, alhora, identificar-les amb referencies de importància, rellevància, etc.

També ens possibilita el poder emprar-la com a eina de monitoratge de la marca generant alertes que envia a l'usuari i que li facilita l’anàlisi i resposta de la gestió de crisi en un moment de crisi de reputació.

Només haurem d'introduir la paraula i triar si volem fer una cerca global o espe-cífica, per posteriorment obtenir un resultat de les referències amb els paràme-tres especificats.

En resum, és una eina gratuïta i molt potent per obtenir la informació requerida de forma ràpida i eficient.

Virus i xarxes socials

Hola a tots,

Fent l'última pregunta de l'activitat 1, l'ordinador m'ha començat a donar problemes de connexió, se m'ha bloquejat, algunes pàgines no es mostren, altres em tanquen l'explorador.
És opinió generalitzada que a les xarxes socials s'ha d'anar amb molt de compte amb els enllaços que t'envien i si no estàs segur o tens dubtes, millor no arriscar-se i no obrir un enllaç que pot resultar dubtós.

Així, la meva conclusió és que un dels majors problemes de les xarxes socials són els virus. Tothom tenim antivirus actualitzat, però encara així sempre surten nous virus i troben la forma de propagar-se. No només a les xarxes socials, però aquestes plataformes són les que expandeixen els virus amb més velocitat.

La major fortalesa de les xarxes és la possibilitat d'arribar a un gran nombre de persones i la seva viralitat, que es converteix en debilitat quan ens deixa exposats als virus que circulen.

Què en penseu, us ha passat a vosaltres fent aquesta tasca?

Salutacions,

Rosana

dissabte, 16 de juliol del 2011

Los foros de debate

En mi caso personal, quiero hablar de los foros de debate. Los foros de debate son comunidades con un estilo de vida, aficiones, o conocimientos afines que hablan, cuentan y consultan sus experiencias, ya sea con una vivencia, con un producto o un servicio.

En este caso, para mi son una herramienta imprescindible porque conoces de primera mano la opinión que tienen los usuarios de un producto, bien, persona… por lo tanto, son una fuente de información fiable. Al ser información de los mismos usuarios, resulta más fiable que la de la empresa pues esta última pretende vender y te esconderá los posibles hadicaps que padece su bien o servicio.

Los pros que ofrecen este tipo de herramientas son, a mi parecer, información de primera mano sobre un tema en concreto, gran variedad de opiniones acerca de miles de productos, casi todo esta comentado en los foros. Posibilidad de ponerte en contacto con un usuario en concreto para preguntarle alguna duda o simplemente mantener una relación entre dos o mas personas con un gusto o aficiones similares y compartir experiencias. Por lo tanto, te permite conocer el funcionamiento real y no el anunciado de un producto. Permiten, al igual que los blogs, colgar videos, imágenes, y sonidos, además del texto escrito claro.

Los contras, para mi son la cantidad de información banal, los off topics, la necesidad de invertir mucho tiempo en separar la información útil de la que no lo es, los posibles fanatismos sobre un producto, marca o persona, y la, en ocasiones, poca experiencia de algún forero (no es lo mismo que te hable sobre un poquet tab un usuario experto, que trabaje con el, que un usuario que se compro uno por un capricho y que desconoce el funcionamiento y el rendimiento total del aparato).

En definitiva creo que para saber sobre algún tipo de producto es una herramienta muy adecuada y muy a tener en cuenta. Basta con poner el producto que deseas buscar en un buscador genérico y añadir al buscador la palabra foro (por ejemplo “htc foro”) y de repente te aparecen miles de conversaciones sobre dicha marca o bien.

En este caso, al introducir la palabra htc en Google, me han aparecido 4 enlaces a paginas oficiales de HTC, y la quinta era un enlace a HTC manía, un foro de usuarios de htc donde encontraré muchísima información sobre htc en este caso habría que ser crítico pues, supuestamente, son usuarios que se identifican y son “fans” de HTC) seguido de enlaces a Wikipedia, y demás blogs.

Trend search de Blogpulse... quant es parla de mi?

M'ha agradat aquesta aplicació, encara que té unes limitacions òbvies (qualitatives). Serveix per recollir quant es parla a blogs d'un terme determinat. He comparat iPhone, Blackberry i Android durant els darrers dos mesos, obtenint aquest gràfic: http://www.blogpulse.com/trend?query1=iphone&label1=&query2=blackberry&label2=&query3=android&label3=&days=60&x=20&y=5

del que podem treure un parell de conclusions:

1. Està clar de qui s'escriu més als blogs...
2. Es veu com hi ha moments en què es parla més de tots, el que demostra que són productes interrelacionats.

Aquesta eina pot ser molt útil per treure informació a grosso modo de l'impacte del nostre producte, tant en evolució al temps com comparat amb competència. Proveu amb termes relacionats amb la vostra feina o els vostres interesos, segur que podeu treure alguna conclusió interessant (jo ho he fet ja per "condicions reals" de la meva)

dimecres, 13 de juliol del 2011

Treball previ i (molt) personal

Abans de res, vull demanar disculpes per sortir-me, encara que no del tot, del tema de l'activitat. Encara més raó per ser breu... El cas és que, abans de començar l'activitat demanada, m´ha passat pel cap veure, amb una simple cerca a Google, què es deia del meu blog (http://www.pedantoteca.blogspot.com/). M'ho he pres com un escalfament relaxat. El resultat obtingut m'ha portat una sorpresa: l'editorial Nortesur posa com a referència a la web d'uns dels seus títols una entrada del blog on el comentava... al costat de noms i mitjans com Luis Antonio de Villena per El mundo o Enrique Vila-Matas per El país (veure http://www.editorialnortesur.com/libros/shakespeare.html). He pensat "què deu pensar algú que entra buscant referències del llibre i veu això?" O més des de la perspectiva del que ens importa: "quina credibilitat se li dóna al meu blog posant-lo aquí?" En definitiva, només poso opinions personals, d'un aficionat totalment aliè al món editorial...
Com deia, només un escalfament d'allò que ens ocupa.

dimarts, 12 de juliol del 2011

Swotti

Hola a tots,

Sóc la Marta Mas i encetaré el blog sobre les eines d’anàlisi de la reputació 2.0. Les he estat repassant breument abans de començar amb l’activitat i he de reconèixer que Swotti m’ha sorprès agradablement.

Swotti és una eina de Terra (http://opiniones.terra.es/) que rastreja opinions sobre un producte concret. L’àmbit principal és la tecnologia (telèfons, software, PDAs...) però també inclou temes com: motor, cine, literatura, negocis, jocs, viatges...

El què valoro més positivament és la facilitat d’utilització i la visualització dels resultats. Un cop escollit el producte, es pot consultar la valoració total del producte o de cadascun dels seus atributs, per exemple, en el cas dels telèfons, la usabilitat, el disseny, el so, els problemes... D’aquesta manera, amb un sol cop d’ull pots comprovar els punts forts i febles del producte ordenats de més positiu a negatiu.

A més, pots consultar les opinions dels usuaris i filtrar-les per diferents elements com: les més rellevants, les més recents, les millors i pitjors. També ofereix la possibilitat de comparar les opinions sobre dos productes. En el cas de l’activitat 1, podem utilitzar aquesta eina per comparar els tres smartphones proposats.

divendres, 1 de juliol del 2011

Etiquetar els articles

Cada vegada que publiquem un article aniran etiquetats amb alguna etiqueta que decideixin els alumnes. Se'n sugereixen algunes com:

Nom de l'eina
Gestió
Publicació
MarcadorSocial
Tracking

A més de publicar eines també es poden referenciar articles que parlin de les eines. Aleshores es poden etiquetar a més, com a:

Articles

Benvinguts i benvingudes

Aquest blog és per compartir i divulgar experiències sobre els usos d'eines per analitzar la reputació a Internet. L'objectiu és que cada alumne dels cursos de reputació 2.0 impartits a la UOC puguin contribuir a difondre les eines que aprenen a utilitzar i els usos que els hi troben. D'aquesta manera aquest blog es convertirà en un repositori d'eines útils per a l'anàlisi de la reputació online.