dimarts, 12 de juliol del 2011

Swotti

Hola a tots,

Sóc la Marta Mas i encetaré el blog sobre les eines d’anàlisi de la reputació 2.0. Les he estat repassant breument abans de començar amb l’activitat i he de reconèixer que Swotti m’ha sorprès agradablement.

Swotti és una eina de Terra (http://opiniones.terra.es/) que rastreja opinions sobre un producte concret. L’àmbit principal és la tecnologia (telèfons, software, PDAs...) però també inclou temes com: motor, cine, literatura, negocis, jocs, viatges...

El què valoro més positivament és la facilitat d’utilització i la visualització dels resultats. Un cop escollit el producte, es pot consultar la valoració total del producte o de cadascun dels seus atributs, per exemple, en el cas dels telèfons, la usabilitat, el disseny, el so, els problemes... D’aquesta manera, amb un sol cop d’ull pots comprovar els punts forts i febles del producte ordenats de més positiu a negatiu.

A més, pots consultar les opinions dels usuaris i filtrar-les per diferents elements com: les més rellevants, les més recents, les millors i pitjors. També ofereix la possibilitat de comparar les opinions sobre dos productes. En el cas de l’activitat 1, podem utilitzar aquesta eina per comparar els tres smartphones proposats.

7 comentaris:

  1. Hola Marta,
    moltes gràcies per la teva recomenació. La veritat és que l'he trobat brillant com a concepte de rastrejador d'opinions. El fet que doni tants resultats producte de revisar tants foros i en qualsevol idioma és sorprenent.
    Per altra banda la rellevancia és quelcom més delicat que no sé si tenen del tot aconseguit, al cap i a la fi es tracta de reconeixement de llenguatge natural.

    De nou gràcies per compartir, molt útil.
    Hector Andreu

    ResponElimina
  2. Hola a tots i totes,
    el meu nom és Hector Andreu i volia compartir una eina que he trobat per l'anàlisi de la reputació 2.0.
    Es tracta del Social Media Monitor de l'empresa Wildfire (start up enfocada a generar promocions interactives a sites socials). L'eina en qüestió la podeu trobar a http://monitor.wildfireapp.com/
    Amb aquesta eina es pot monitoritzar i comparar la reputació de marques a Facebook i Twitter exclusivament.
    Wildfire permet a les empreses, petites empreses, agències de publicitat, organitzacions sense ànim de lucre i bloggers crear les seves campanyes interactives de marca i publicar-los alhora en múltiples xarxe socials i les seves pàgines. Més de 65,000 usuaris ja ho han fet i les eines bàsiques són gratuites.

    ResponElimina
  3. Hola Hector,

    bona aportació! Recorda que també pots escriure posts, a més de comentaris. De fet, per presentar una nova eina és millor obrir un nou post, així podrem seguir la conversa més fàcilment.

    Seguim!

    Cristina Aced

    ResponElimina
  4. Tornant al Swotti, algú sap com ho fa per donar més o menys "relevancia" a cada opinió? Suposo que per links que porten a ella o alguna cosa semblant, però no he trobat on ho especifiqui.

    ResponElimina
  5. Hola!

    Algú ha intentat buscar "HTC" al Swotti i filtrar resultats en castellà? M'ha sorprés no obtenir-ne cap! Si fos així, una mica curiós tenint en compte la influència dels smartphones i que si que s'obtenen resultats si cerques iPhone o BlackBerry.

    ResponElimina
  6. Hola a todos,

    a mí especialmente Swotti como herramienta es una de las que más me ha gustado por lo visual qué es. La presentación es muy esquemática y limpia y se me ha hecho muy fácil encontrar información muy concreta y precisa sobre los smartphones. También me ha resultado muy cómo por que directamente posiciona las productos dentro de un ranking, lo cual me facilitado mucho la comparativa, así cómo acceder a las opiniones que se han publicado.
    Concluyendo, ofrece mucha información, la esquematiza mucho y esto hace que el proceso de comparación sea muy fácil.

    ResponElimina
  7. Hola a todos,
    Yo he hecho una búsqueda comparativa en Swotti de HTC Wilfire versus Iphone 4. Me parece muy interesante la visualiación de los resultados, y más el hecho de descubrir en los puntos comparativos en los que hay resultados para los dos smartphones que HTC obtiene mejores resultados que Apple.
    Una gran aportación! Un rercuso web, que te permite generar interesantes estadísticas.
    Gracias

    ResponElimina