dimarts, 6 de març del 2012

SocialMention.com: cerca a la immensitat de les xarxes

SocialMention.com és una eina gratuita que permet monitoritzar el que s'ha dit a la xarxa sobre el terme de cerca desitjat. Aquesta eina realitza un buidatge de diversos canals (blogs, microblogs, bookmarks, comentaris, xarxes, etc...) i els presenta en un sol mitjà unificat ordenats cronològicament de més recent a menys. A més, realitza estadístiques sobre tota la informació trobada, i resumeix el terme cercat assignant-li quatre paràmetres clau en forma de percentatge: solidesa (strength), sentiment, passió (passion) i abast (reach). L'altra funcionalitat que té, és que permet seguir en temps real el que s'està dient sobre alguna cosa a la xarxa (buzz), i encastar aquests resultats en un altre site.

Com a aspectes positius, té el següents (en la meva opinió):
  • No és de pagament.

  • Els paràmetres estadístics que calcula permeten fer-se una idea de com és de mencionat (strength) i com es valora (sentiment), i de si té fanàtics (passion).

  • Permet fer cerques avançades en canals concrets, per idiomes, dates, paraules clau, paraules excloses, etc...

  • Proporciona les paraules claus que més es relacionen amb el terme de cerca, els usuaris que més en parlen, i les hashtags que més s'hi relacionen.

  • Es poden configurar alertes que informen sobre quan es parla del terme sota observació.

  • Permet monitoritzar el que es diu sobre un terme a la xarxa (buzz).


Com a aspectes negaatius, crec que té els següents:

  • No permet ordenar els resultats per rellevància, només per data o per font.

  • Dóna un nombre molt baix de mencions (Per exemple, no em crec que sobre Kindle en català, només existeixin les 20 mencions que troba, quan al Google s'hi troben 308000 resultats en català...).

  • No discerneix gaire bé l'idioma de les fonts ja que quan busques en català, surten també mencions en anglès, per exemple.

  • La majoria de mencions les qualifica de neutrals, per tant el paràmetre sentiment pot estar molt esbiaixat.

Com a valoració final, crec que SocialMention.com és una eina més de monitorització que té les seves particularitats i aspectes positius (els millors per  mi són les alertes i la monitorització del buzz), però al meu parer potser no és la millor eina per a formar-se una opinió sobre quelcom, sobretot si no es vol buscar utilitzant l'anglès.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. La trobo una gran eina. Com a mínim per començar. Probablement, els aspectes negatius potser se solventen amb eines de registre i/o pagament.

    ResponElimina